До кога ще ги чакаме?

Какво чакаме и кой чакаме? Протести пред сградата на ВСС до дупка, да ги залостат вътре и никакво пускане, докато не се саморазпуснат! Нещо подобно като нощта с белия автобус, например. Този ВСС е срам за България. За н-ти път се генерира скандал, който във всяка една нормално правова държава където думите морал, справедливост и закон са свещените устои на правосъдната система, няма как да бъде пренебрегнат.

Защо продължаваме да не си даваме сметка че сме започнали да свикваме с абсурдите с които се сблъскваме ежедневно? Tе принизяват и притъпяват сетивата ни, постепенно променят и в крайна сметка подменят мирогледа ни, като заместват общочовешката норма за добродетели с друга, фалшива, в която жаждата за материални облаги и лични интереси, пошлостта, злобата, посредствеността и липсата на емпатия са на преден план. Защо не реагираме? Неосъзнаваме ли, че точно тези хора в точно тази институция с подобното си лицемерно и сметкаджийско поведение са истинското зло за България. Tе са ядрото на ‘гнилоча’ в съдебната система и чистката трябва да почне от тях.

Видно е, че има добри и съвестни магистрати, които се противопоставят на скандалните действия. Но е още по-видно, че те са просто една шепа хора, превъзхождани по численост от взаимозависимите и корумпирани лица в магистратски одежди, чиято нравствена духовност и морал отдавна са смачкани и захвърлени най-отзад, в бунището на вулгарната им ценностна система.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s