До кога ще ги чакаме?

Какво чакаме и кой чакаме? Протести пред сградата на ВСС до дупка, да ги залостат вътре и никакво пускане, докато не се саморазпуснат! Нещо подобно като нощта с белия автобус, например. Този ВСС е срам за България. За н-ти път се генерира скандал, който във всяка една нормално правова държава, където думите морал, справедливост и закон са свещените устои на правосъдната система, няма как да бъде пренебрегнат, най-малко от медиите и гражданското и общество.

Защо продължаваме да не си даваме сметка че сме започнали да свикваме с абсурдите с които се сблъскваме ежедневно, че те принизяват и притъпяват сетивата ни, постепенно променят и в крайна сметка подменят мирогледа ни, като заместват общочовешката норма за добродетели с друга, фалшива, в която жаждата за материални облаги и лични интереси, пошлостта, злобата, посредствеността и липсата на емпатия са на преден план. Защо не реагираме? Неосъзнаваме ли, че точно тези хора в точно тази институция с подобното си лицемерно и “сметкаджийско” поведение са истинското зло за България, че те са ядрото на ‘гнилоча’ в съдебната система. Не осъзнаваме ли, че веднъж изчистена тази система би трябвало да отпуши всичко останало за по-добро.

Видно е, че има добри и съвестни магистрати, които се противопоставят на скандалните действия. Но е още по-видно, че те са просто една шепа хора, превъзхождани по численост от взаимозависимите и корумпирани лица в магистратски одежди, чиято нравствена духовност и морал отдавна са смачкани и захвърлени най-отзад, в бунището на ценностната им система. Лица, които вместо облечени в раирани жилетки, са скрити зад, и безкрупулно възползващи се от неприкосновеността на свещените си магистратски тоги.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s